kolmapäev, 2. juuli 2014

ELO 27-29 juuni

Heiii. 

Nagu teada on, siis enne vahetusaastale minekt toimub selline üritus nagu ELO ( eelorientatsioon). See üritus kestab paar päeva ning selle aja jooksul vabatahtlikud räägivad ära kõik, mis meile juba räägitud ka varem on. Ehk nendeks on kõige elulisemad asjad ( suhtlemine,sõbrad,suhted,kool,kombed jne). Seekord toimus ELO Väike-Maarjas ning ööbisime Väike-Maarja õpilaskodus. Kuna sellest on juba veidike aega möödas, siis kõike päris täpselt ei  mäleta, kuid üritan kirjutada võimalikult täpselt.


    27 juuni hommikul läks kell 9.45 buss Balti jaamast välja. Ma arvan et nii mõnelegi tundus see väljaminek esialgu väga mõttetu ning igav. Bussisõit läks kiiresti ning kui kohale jõudsime, siis jaotati igaühele mapid, mida ta järgnevad kolm päeva endaga kaasas kandma pidi. Seal oli kirjas kõik vajalikud andmed ehk ruumide numbrid ja nö workshopi nimi. Kui olime need kätte saanud, siis saime ka toanumbri teada. Mina olin toas nr 245, mis asus teisel korrusel. Toad jaotati suvaliselt, ning sa võisid ükskõik kellega ühte tuppa sattuda. Ma olin koos veel kolme tüdrukuga, kes olid ka väga toredad:) Väga palju ei olnudki aega toas olla kuna suhteliselt kohe algasid tervitussõnad ja peale seda saime kohe juba süüa. Söök oli seal üldiselt väga hea ja ma sõin kolme päevaga rohkem, kui muidu söön terve nädalaga. Ehk yfu toidab väga hästi :D Peale sööki tulid erinevad workshopid ( motivatsioon ja ootused,kultuur,vahetuskogemus ja kodugrupp). Nende vahepeal oli ka kohvipaus, kus pakuti kohvi, teed ja võileiba ning puuvilju. Üldiselt räägiti seal igapäeva elust, millele sa võibolla polegi ise nii väga tähelepanu pööranud. Hea oli kõike üle kuulata ning samas ka eelnevate vahetusõpilaste lugusid kuulata. Ühesõnaga kõik oli väga super ! Iga õhtu lõpus toimus kodugrupp. Inimesed, kes lähevad samale maale, pandi ühte gruppi ning  õhtul arutati siis päeva tegevustest ja uuriti üleüldiselt kuidas üritus meeldib ja mida õppinud juba oled. Meie olime Agnesega mõndade usakatega koos, sest aussi minejaid on ju vaid 2. Õhtul toimus ka veel meelelahutusprogramm, mis oli ausalt kõige cooolim ettevõtmine seal:D 
     Kaks viimast päeva üksteisest väga ei erinenudki, ainult workshopide teemad olid erinvad. Mõlemal päeval oli äratus 8.30 ning toimus hommikuvõimlemine ning peale seda saimegi kohe süüa. Kahe viimase päeva peale kokku räägiti siis veel probleemide lahendamisest, piiridest,kindlustusest,reisikorraldusest,kommunikatsioonist ja reeglitest.  Tegelikult me veetsimegi oma enamuspäevad nendes workshopides aga need olid niii huvitavad, et sa ei pannudki tähele, kui jälle oli õhtu käes. Teise päeva lõpuks olid kõik juba päris läbi omadega, kuid kui kätte jõudis õhtune programm, hakkas päris mõnusalt nalja saama. Saime mingi saate või seriaali ning pidime tegema umbes 5 minutilise näidendi ning kasutama ka lauseid mida vabatahtlikud meile andsid. Minu grupp sai võsareporteri ning me näitlesime, kuidas EPUL toimub ärasaatmispidu ning vana naaber ei saa magada ning kutsub võsapetsi. Tegelikult meil väga naljakas näidend  ei olnudki, kuid me ise saime paraja kõhutäie naerda. Ja kuidas ma sain unustada kõige lahedama mängu- vabatahtlikud olid kogu hoone peale laiali jaotatud ja meie saime paberi, mis järjekorras neid otsima peame. Kui olime üles leidnud, siis nad jutustasid ühe loo, mis nendega vahetusaastal juhtus ning meie pidime terve selle loo ühe pildi peale kirja panema. See ei kõla võibolla huvitavana, aga kui seda tegema hakata, siis saab ikka naerda küll:D Viimasel päeval oli vanematel ka veel mingi infotund ja tänu sellele sain autoga koju. Ma tahan tänada ja teha suure kummarduse vabatahtlike ees, kes korraldasid nii super ürituse ning suur kallistus kõigile tulevastele vahetusõpilastele, et te need 3 päeva unustamatuks muutsite !:)

 Üks tüdruk kuulis, kuidas kapist tulid koolis tema seljatagant hääled.. võite pildist ise järeldada.:D:D
 Üks kutt, kes käis hollandis, sõitis oma sõpradega viiekesi ühe jalgrattaga ringi:)
 Eesti tüdruk oli vetsus, kui tuli maavärin:D:D::DD
 Üks tüdruk pidi külmkappi talveks(vist?!) kilpkonnad panema ja kui kevadel välja võttis, oli üks otsad andnud:(
                                              pommirünnak



2 kommentaari: